Hoe maak je yoghurtijs ?

Yoghurtijs verantwoord? Helaas… de kant-en-klaar versie uit de supermarkt is helemaal niet zo gezond. Het yoghurtijs uit de diepvries zit boordevol suiker. Daarom hier een recept voor een "echt” verantwoord yoghurtijsje.

Maak 400 gram rijpe aardbeien schoon en blender deze kort tot moes. Klop 125 ml slagroom lobbig. Voeg 300 ml volle yoghurt, de aardbeienmoes en 75 gram geraspte kokos aan de slagroom toe. Spatel alles voorzichtig door elkaar. Giet het mengsel vervolgens in de ijsmachine.

Na ongeveer 40 minuten heb je heerlijk verfrissend ijs.

Tips

  • Heb je geen ijsmachine? Bevries dan aardbeien en blender deze samen met de yoghurt en de room tot ijs

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor nagerechten