recept
algemeen
Winkelmand
Inloggen
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Recepten
Hoeveel eiwitten heb je nodig?
Eiwitten heeft iedereen nodig. Maar wist je dat je vanaf je 60ste extra eiwitten nodig hebt? Dat is een van de aspecten die in de cursus “Zo word je…
Pittig gevulde komkommer
hapje10 stuksbereidingstijd: 5 minuten
Hoe maak je slanke loempiaatjes?
Onweerstaanbaar zijn ze, die pittige loempiaatjes. Maar ja… gefrituurd dus moddervet. Een heerlijk lichte variant op loempiaatjes maak je zelf met…
Video: hoe maak je kwarkdeeg?
Het PuurGezonde alternatief voor bladerdeegbodems. Geschikt voor elke hartige en zoete taart.
Hoe maak je (vegetarische) boerenkoolstamppot?
De stamppot onder de stamppotten. Lekker, vooral als je ‘m zelf maakt en je niet laat verleiden tot een bak kant-en-klare stamppot die je alleen maar…
Hoe maak je een trendy oosterse dip?
Bij de borrel, bij de barbecue of gewoon als lunch. Een dip doet het altijd goed bij brood of rauwkost. Zeker deze trendy oosterse dip.
Bietencarpaccio
voorgerecht 2 personenbereidingstijd: 10 minutenkooktijd: 1 uur
Homemade is gezonder dan kant-en-klaar
Gezond eten is vooral kiezen voor onbewerkte producten en zoveel mogelijk zelf koken. Dat vinden wij bij PuurGezond. En dat is niet uit de duim…
Video: hoe maak je een vega pokébowl?
Een pokébowl is hip en lekker. En nog fotogeniek ook! Zeker als je varieert met kleur en textuur en een mooie kom (bowl) neemt.
Video: hoe maak je hutspot
Een klassieke uit de Hollandse keuken, maar heel PuurGezond.
Video: hoe maak je guacamole?
Deze Mexicaanse dipsaus maak je het liefst vlak voor gebruik, omdat de avocado snel verkleurt.
Video: hoe maak je flamkuchen?
Al eens flamkuchen gegeten? Het is gemakkelijker zelf te maken dan je denkt.
Hoe maak je zuurkool?
Het is weer bijna tijd voor zuurkool. Zelf zuurkool inmaken is eenvoudig en o zo lekker! Veel lekkerder dan de (biologische) zuurkool die je in zakjes…
Video: hoe maak je bouillonpasta uit de oven?
Bouillonblokjes zijn niet alleen zout, er zitten vaak ook smaakversterkers, kleurstoffen en andere hulpstoffen in verwerkt.
Video: hoe maak je satésaus?
Als je deze zelfgemaakte saus geproefd hebt, wil je niet anders meer! Hier vind je het recept voor deze satésaus. Als je het filmpje bekijkt op…
Video: hoe maak je Hollandaisesaus?
Ben jij ook zo dol op asperges? Eet ze eens met Hollandaisesaus in plaats van met gesmolten boter.
Hoe maak je advocaat?
Advocaat ouderwets? Hoe kom je erbij. Zeker niet als je het zelf maakt en serveert bij ijs of een verse vruchtensalade als afsluiting van je…
Geflambeerde spicy bananen
nagerecht4 personenbereidingstijd: 10 minutenoventijd: 15 minuten
Zoetzure prei met Spaanse peper
Prei een saaie groente? Niet als je het op deze manier bereidt. Lekker bij een Indische of Chinese maaltijd en je bent verzekerd van een grote portie…
Hoe maak je speculaas ?
Als je ergens ouderwetse speculaasvormen –speculaasprinten/planken- op de kop kunt tikken dan is het helemaal leuk om zelf speculaas te maken. Maar…
Appel-perencompote
Heerlijk Hollands en nu in het seizoen: appels én peren. Natuurlijk kun je ze zo eten, maar gecombineerd in een compote smaken ze heerlijk herfstig.
Citroen-limoen water
Dit verfrissend waterrecept kan altijd: tussendoor maar ook bij een maaltijd. Het is heerlijk om te drinken op een warme dag.
Oud-broodquiche uit Lekker koken met restjes
Het nieuwe boek van kliekjeskoningin Daisy Scholte over koken met restjes past perfect bij ons ‘No-waste’ thema van dit jaar. Gemiddeld gooien we 50…
Kokosyoghurtpannenkoek met gebakken peer
4 personenOntbijtgerecht
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
»
back-to-top