Kan en glas citroenlimonade met ijsblokjes en verse citroen
13x favoriet

Vakantielanden geven vaak de lekkerste inspiratie. Maak eens dit recept voor de verfrissende, pure limunada, dé citroenlimonade van de Balkan.  

Voor ongeveer 1 liter citroenlimonade 

Bereidingstijd: 5 minuten 

Ingrediënten
5 biologische citroenen 
1 liter (Kraan)water
Ijsblokjes 

Verder nodig 
Citruspers 
Kan om de limonade te mengen  

Bereiden

  • Boen de citroenen goed schoon. Halveer 4 citroenen en pers ze uit.
  • Meng het citroensap met het water en ijsblokjes in een kan of grote kom
  • Snijd de overgebleven citroen in schijfjes en voeg los toe
  • Serveer direct 

Variaties: 

Maak eventueel verder op smaak met wat verse kruiden als takjes munt of rozemarijn.
Voor een bruisende variant vervang je (een deel van) het water door bruisend water. 
Deze limonade is helemaal puur en zonder suiker. Liever iets zoeter? Op de terrassen in de Balkanlanden wordt vaak apart een zakje (riet)suiker of honing bij de limunada geserveerd, zodat je dit naar eigen smaak kunt toevoegen 

Voldoende drinken is een van 8 stappen in ons programma: “PuurGezond Slank in 8 stappen”. Wil je ermee aan de slag en op een gezonde en verantwoorde manier je gewicht verbeteren? Schaf het boek met bijbehorende stappenkaarten aan in onze webwinkel. 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Mediterrane recepten