Krieltjes salade met kip
Hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
300 gram krielaardappelen
200 gram kipfilet
Mediterrane kruidenmix (oregano, tijm, basilicum)
1 el olijfolie
50 gram radijsjes
1 kleine rode ui
1 hele komkommer
50 gram cherrytomaten
50 gram mayonaise
2 tl witte wijnazijn
100 gram sla naar keuze
Bereiden
- Was en halveer de aardappelen. Kook in ruim water met een snufje zout in ongeveer 16 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
- Kruid ondertussen de kip met de kruidenmix. Bak de kipfilet in 8-10 minuten in de olijfolie gaar.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes, snipper de ui heel fijn, snijd de komkommer in kleine blokjes en snijd de cherrytomaten in kwarten.
- Meng de mayonaise en witte wijnazijn.
- Snijd de kipfilet in reepjes en verdeel met de krieltjes, sla, komkommer, tomaat en rode ui over 2 borden. Besprenkel met de mayonaise en bestrooi met de plakjes radijs.
Tips:
- Vind je rauwe ui wat te intens? Bak de stukjes ui dan in de laatste minuten even mee met de kip
- Ook erg lekker met mais!
Meer zonnige kookinspiratie voor de lente krijg je in ons PuurGezond slank lentemenu Je schaft het aan voor €7,50 in onze webwinkel.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.