recept
algemeen
Winkelmand
Inloggen
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Recepten
Hoe maak je Hollandse kaasfondue?
Met kaas van eigen bodem natuurlijk, bij uitstek voor kaasliefhebbers. Maar dan wel zelf gemaakt in plaats van uit een pakje. Veel lekkerder en…
Puur en zelf gekookt het beste voor je gewicht
PuurGezond is geen dieet en toch val je ervan af. Hoe kan dat? Omdat je onbewerkte voedingsmiddelen gaat eten in plaats van sterk bewerkte. Zonder dat…
Marokkaanse bloemkoolsoep
Bloemkool is zo'n veelzijdige groente! Wat dacht je van een lekkere bloemkoolsoep. Op een Marokkaanse manier bereid: heerlijk!
Kokosmakronen met minder koolhydraten
Al verschillende keren is ons gevraagd of we een recept voor suikervrije kokosmakronen konden maken. We zijn aan het testen gegaan. Echt helemaal…
Vijgenbrood
tussendoortje circa 10 stuks
Pure chocolade met gember, sinaasappel en hazelnoot
Een heerlijke zelfgemaakte variatie met chocolade
Hoe maak je pruimenplaatkoek?
Wat zijn de pruimen heerlijk zoet op dit moment. Of je nu opal, reine Claude of wijnpruimen neemt, allemaal smaken ze even heerlijk. Gewoon lekker zo…
Hoe maak je vlierbloesemsiroop?
Vlierbloesemsiroop is heerlijk, maar bevat meestal wel veel suiker. Dat kan bijna niet anders, want zonder die hoeveelheid suiker is het niet…
Video: hoe maak je mosterdsoep?
Is mosterdsoep zo’n soep die je alleen in een restaurant eet of waarvoor je een blikje opentrekt?
Hoe maak je Tumeric Latte
Al eens een Tumeric Latte geprobeerd? Het is een van de hipste drankjes van deze tijd. Een Tumeric Latte maak je met kurkuma: geelwortel. Kurkuma…
Hoe maak je kaassaus?
Lekker over bloemkool, witlof of prei. Maar kaassaus is ook een prima basis voor een heerlijke pastasaus. Je kunt heel veel kant-en-klare kaassauzen…
Hemels rabarbertoetje
Heb je rabarber in je moestuin of zie je een goede aanbieding op de markt? Koop het nu, want rabarber is nu op z’n lekkerst. Zoals in dit hemelse…
Hoe maak je een dadel-vijgenkoek?
In een kwartiertje heb je deze koek gemaakt, alleen nog even opstijven in de koelkast. Boordevol vezels en alleen de suikers uit het gedroogde fruit.
Linzentruffels
Wil je een feestelijk, zoet tussendoortje? Maak eens deze linzentruffels van (inderdaad!) linzen, cacao en amandelen.
Vijgen-pecan koekjes
Koekjes bevatten altijd suiker. Of het nu suiker uit de suikerpot is of suiker uit fruit zoals banaan, dadels of vijgen. Als het niet zoet smaakt zijn…
Brandnetelsoep
Soms groeien de lekkerste ingrediënten gewoon in je tuin, in het park of aan de kant van de weg. Pluk wel liefst zo ver mogelijk weg van verkeer en…
8 PuurGezond variaties op de tomatensaus
Een makkelijke eerste stap naar een puurder eetpatroon: zelf tomatensaus maken.
Salade van roergebakken wilde spinazie
Al eens grove wilde spinazie gegeten? Echt een keer proberen. Het smaakt vooral lekker als je het roerbakt. Wij maakten er deze simpele maar heerlijke…
Quinoa met kip en balsamico
Met quinoa varieer je nog extra op je warme maaltijd. Probeer deze heerlijke schotel met kip, balsamico en spinazie eens 4 personen bereidingstijd:…
Mie met paddenstoelen
Het is paddenstoelentijd! hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 20 minuten
Indiase linzen-pompoensoep met spinazie
lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 15 minuten kooktijd: 30 minuten
Vega Bolognese
Moet een bolognesesaus gehakt bevatten? Nee. Dat bewijst dit bologneserecept waarin we het gehakt vervangen door linzen. Probeer het eens!
Pasta met raapstelen
Alleen al de frisgroene kleur maakt raapsteeltjes een echte lentegroente. Eet raapsteeljes in het seizoen, want deze groente vind je niet in de andere…
Pasta met zeekraal
Zeewier en zeekraal zijn gezond om af en toe op het menu te zetten. Het is natuurlijke bron van jodium. Maar wat maak je ermee? Nou, deze pasta…
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
»
back-to-top