Hoe maak je Tumeric Latte
Verwarm een kop (amandel)melk in een steelpan (niet koken!). Voeg 1 theelepel vers geraspte kurkumawortel (of 1 theelepel kurkumapoeder), 1 kaneelstokje (of 1 theelepel kaneelpoeder), ½ theelepel vers geraspte gemberwortel (of gemberpoeder), 1 theelepel suiker (of honing) toe en roer goed om. Laat het geheel zachtjes warm worden. Is de melk helemaal warm, zeef dan de melk, zodat je de stukjes wortel eruit zeeft. Schenk in een glas en genieten maar en voeg voor meer pit eventueel nog een snufje zwarte peper toe. Of bestrooi de melk nog met wat kaneelpoeder als garnering.
Tips
- Wil je iets meer frisheid? Laat dan ook wat geraspte citroen- of limoenschil meetrekken in de melk.
- Wil je een schuimige latte. Klop dan de melk (na het eventueel zeven) nog even goed met een melkopschuimer of een garde
- Hoe langer je de melk laat trekken, hoe sterker de smaak is
- Wil je een dikker latte? Verwarm dan 1 eetlepel kokosolie mee
- Liever geen suiker (of honing of agavesiroop etc)? Verwarm dan een gewelde dadel in stukjes mee om de melk wat zoeter te maken. Verwijder de dadel uit de melk of pureer hem fijn met een staafmixer.
Wil jij je dagen wat gezonder leven, en breken met ongezonde gewoonten? Schaf onze cursus “Leef je dagen gezonder” aan! Deze cursus geeft je enorm veel tips om op een heel gemakkelijke manier gezonder te leven. Je koopt de cursus als download,voor € 9,50 in onze webwinkel.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.