Hollandse ovenschotel
60x favoriet

Echt comfortfood zo'n ovenschotel vol Hollandse groenten.

Je kunt deze schotel ook helemaal voorbereiden tot het moment dat je deze in de oven moet zetten en dan in de koelkast bewaren. 

Ingrediënten

  • 600 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 400 gram rundergehakt, liefst biologisch
  • 3 uien, in ringen gesneden
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 3 kleine winterpenen, gesneden
  • 1 rode paprika, gesneden
  • 100 ml melk
  • 40 gram roomboter
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels paneermeel

4 personen

  • voorbereidingstijd: 30 minuten
  • oventijd: 20 minuten

Zo maak je het

  • Kook de geschilde aardappelen in circa 20 min gaar. Bak het gehakt rul in een braadpan (voor het rul bakken van gehakt heb je geen vet in de pan nodig). Voeg de ui en de groenten toe en laat dit circa 10 minuten stoven.
  • Verwarm de oven op 190 ºC. Giet de aardappelen af. Maak de melk warm en voeg samen met roomboter en mosterd toe aan de aardappelen. Pureer en maak de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de puree met een spatel over het mengsel. Bestrooi de puree met het paneermeel en verdeel de rest van boter in vlokjes erover. Bak 20 minuten in de oven.

Lekker met een salade of verse appelmoes.

Tip

Geen vlees? Maak deze schotel met vega gehakt of vervang het gehakt door gare linzen (uit blik).

Houd je van de Hollandse keuken en wil je meer inspiratie voor gezonde en slanke maaltijden? We hebben een PuurGzond slank Hollands maandmenu voor je gemaakt met voor 28 dagen recepten voor ontbijt, lunch en avondmaaltijden.

Te koop in onze webshop voor €7,50

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten