Rucola-bietensalade met geitenkaas
De zoete aardse smaak van bietjes, het ziltige van geitenkaas, pittige rucola en knapperige noten: deze salade is rijk aan smaken.
Ingrediƫnten
- 50 gram rucola
- 3 gekookte bietjes
- 75 g zachte geitenkaas
- 2 eetlepels walnoten
- 1 eetlepel rozijnen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
2 personen
Lunchgerecht
- 10 minuten
Zo maak je het
- Verdeel de rucola over 2 borden. Snij de bietjes in dunne plakken en verdeel die over de rucola.
- Verkruimel de geitenkaas erover.
- Hak de walnoten grof en strooi ze samen met de rozijnen over de salade.
- Klop een dressing van olie, citroensap, peper en zout en sprenkel die over de salade.
- Lekker met een geroosterde volkoren boterham
Tip
Bewaar, als je alleen eet, de andere helft voor een volgende dag. Bewaar de rucola dan wel apart, zodat de blaadjes vers blijven.
Voor meer gezonde salades: check onze webshop voor onze saladespecial.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.