Hoe maak je tiramisu?
Leg voor 4 personen 10 lange vingers in een ondiepe schaal tegen elkaar aan. Maak 1 kopje espresso (50 ml) en roer daar 3 el marsala door (je kunt ook amaretto of rum nemen). Schenk dit mengsel over de lange vingers zodat ze allemaal licht vochtig worden. Splits 1 ei en klop de eidooier samen met 2 eetlepels poedersuiker (of honing) door 250 gram mascarpone. Klop het eiwit stijf en schep dat voorzichtig door het mascarponemengsel. Schep de mascarpone over de lange vingers en strijk het glad.
Laat de tiramisu in minimaal 1 uur in de koelkast door en door koud worden. Denk de schaal wel af, bijvoorbeeld met vershoudfolie. Bestrooi de bovenkant van de tiramisu voor serveren met een flinke laag cacaopoeder.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.