Op de huid gebakken zalm op kruidenpuree
hoofdgerecht
4 personen
Ingrediënten
500 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
50 ml melk
1 eetlepel witte wijnazijn
100 ml olijfolie
nootmuskaat
4 eetlepels fijngesneden kruiden (bieslook, peterselie, basilicum ed.)
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
4 zalmfilets met vel van elk 150 gram
Bereiden
- Kook de aardappelen in water. Druk ze door een pureeknijper en roer de melk, azijn en 50 ml olijfolie erdoor tot een smeuïge puree. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Schep de kruiden en kappertjes erdoor.
- Dep de zalmfilets droog en bestrooi ze met peper. Verhit de resterende olijfolie en bak de zalmfilet op de velkant op een hoge warmtebron 3-4 minuten. Draai de warmtebron lager, draai de zalm om en bak deze kant nog 2-3 minuten. De zalm mag mooi roze blijven van binnen.
- Verdeel de kruidenpuree over 4 borden en leg er een zalmfilet op. Schenk er een flinke scheut goede olijfolie over.
Dit recept is een voorpublicatie uit:Vis & schelpdieren van Francis van Arkel (Veltman Uitgevers).
Meer weten over PuurGezond eten? Lees ons basiboek "Eet Meer! Lkker inje vel met PuurGezond". Te koop voor €21,- in onze webwinkel.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.