Hoe maak je gado gado?
4 personen
bereidngstijd 25 minuten
Ingrediënten
250 g zilvervliesrijst
4 eieren
1 komkommer
250 g tauge
200 g sperziebonen
250 g witte kool
300 ml pindasaus
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de eieren in 10 minuten hard, pel ze en snij ze in partjes.
- Schil de komkommer en snij deze in blokjes, Overgiet de tauge met kokend water en laat deze goed uitlekken. Maak de sperziebonen schoon en koook ze in 8 minuten beetgaar. Snij de kool in dunne reepjes en kook deze ook een paar minuten tot beetgaar.
- Maak ondertussen de pindasaus.
- Leg alle groente op een schaal, verdeel de partjes ei erover. Schenk de saus over de groenten en serveer met rijst. Lekker met cassavekroepoek.
Wil je meer inspiratie voor recepten die gezond zijn maar niet duur: we hebben een receptspecial gemaakt vol tips en recepten: PuurGezond receptspecial Budgetkoken. Te koop voor €3,50 in onze webwinkel.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.