recept
algemeen
Winkelmand
Inloggen
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Recepten
Gevulde uien met gehaktvulling
Ja uien kan je ook vullen! En dat is niet alleen lekker, het ziet er ook leuk uit.
9 manieren om courgette te bereiden
Het is nu courgettetijd. Ze zijn nu goedkoop en als je een moestuin hebt, dan heb je nu vast een goede oogst. 9 manieren om courgette op tafel te…
Hoe maak je gekarameliseerde ui (uienjam)?
Uien halen de smaak van bijna elk gerecht op. Maar ze verdienen niet alleen deze nederige taak. Uien kunnen ook prima de hoofdrol opeisen. Wat dacht…
Gegrilde groene asperges met rauwe ham
Het is nu de tijd voor asperges. Groene asperges, lekker makkelijk.
Hoe maak je couscous?
In geval van hoge keukennood (tijdgebrek, gaspit te weinig, buiten klungelen op een campinggasje) is altijd de redding nabij. Couscous. De nederige…
100 homemade gezonde recepten
Ben je op zoek naar gezonde recepten, puur en zelfgemaakt? Dan is het PuurGezond boek “7 inzichten voor een blijvend goed gewicht” iets voor je.
Gezonder worden begint met pen en papier
We hebben een nieuwe online cursus! En daar zijn we heel trots op. Want in deze cursus werk je op de allerleukste en de meest effectieve manier aan de…
Hoe maak je ayran?
Deze verfrissende drank ken je misschien van je vakanties naar Turkije. Daar wordt het in restaurants en ook gewoon op straat verkocht. Zelf maken is…
Vlierbloesem-azijn
Van vliesbloesem kun je ook een heerlijk geurige azijn maken. Daarmee smaakt elke salade zomers.
Hoe maak je sangria?
Wie in Spanje op vakantie is geweest kent natuurlijk sangria. Een soort vruchtenbowl die men in sommige streken van Spanje heel onschuldig “limonade”…
Hoe maak je de echte kaassoufflé?
Bij een kaassoufflé denk je natuurlijk meteen aan het zonder-vlees-alternatief in de snackbar. Een echte kaassoufflé wint het echter op alle fronten…
Hoe maak je azijn van rozen?
(Bijna) niks zo lekker als de geur van rozen. En de smaak! Wel eens zelf rozenazijn gemaakt? Het staat in het boek “de Smaak van de Roos”.
Homemade recepten voor de overgang
Last van opvliegers, slapeloosheid, stemmingswisselingen of andere klachten die bij de overgang passen? Vervelend! Maar wist je dat je er met je…
Hoe maak je ceviche?
Wil je een bijzonder, slank en gemakkelijk te maken borrelhapje waarmee je kan scoren? Maak dan ceviche. Dit ‘rauwe’ visgerecht komt van oorsprong uit…
Hoe maak je vegetarische steak tartare?
Een stukje tartaar maar dan boordevol groente! Lekker op een broodje of gewoon zo bij het avondeten.
Hoe maak je sportdrank?
Een uurtje sporten? Een glas water voldoet prima om de dorst te lessen. Wie langer dan een uur sport, of behoorlijk fanatiek te keer gaat, kan wel…
Tweekleurige aspergeomelet
Voldoende groenten is essentieel voor een gezonde voeding. Bij PuurGezond kiezen we daarom voor tenminste 300-400 gram groenten per dag. Dat lukt je…
Hoe maak je BLT sandwich?
De Amerikaanse BLT sandwich (Bacon, Lettuce en Tomato) is een mooie klassieker op de kaart in lunchrestaurants. Dat kun je ook zelf!
Buideltje met zalm en asperges
voorgerecht 4 personen bereidingstijd: 25 minuten oventijd: 10 minuten
Ingemaakte pepers
Als je een paar peperplanten hebt, kan de oogst verrassend groot zijn. Door de pepers in te maken, los je dat probleem op. Met knoflook en tijm als…
Hoe bak je varkenshaas?
Heb je zin in AVG-tje en eet je (af en toe) vlees, dan is een stukje varkenshaas een klassieker. Lekker met krieltjes, sperziebonen en een groene…
Hoe maak je kruidenolijven?
Heerlijk voor bij de borrel of in salades: gekruide olijven in olie. Kant-en-klaar zijn deze erg duur. Gelukkig kwam Nelleke Dillema, 1 van de…
Gepofte snoeptomaten met walnoten en ansjovis
bijgerecht 4 personenbereidingstijd: 15 minuten
Pastaschotel met rabarber en kaas
Dat rabarber niet alleen voor zoete gerechten wordt gebruikt, blijkt uit dit heerlijke hoofdgerecht
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
»
back-to-top