Gegrilde groene asperges met rauwe ham
hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediƫnten
600 gram groene asperges
2 eieren
450 gram panklare krieltjes
125 gram rauwe ham (plakjes)
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels verse peterselie, fijngeknipt
Bereiden
- Asperges wassen en uiteinden afsnijden, In ruim kokend water ongeveer 2 minuten koken. Afgieten, afspoelen met koud water en laten uitlekken.
- Eieren in ongeveer 8 minuten hard koken. Krieltjes in ongeveer 10 minuten gaar koken.
- Grillpan voorverwarmen. Ham in lengte halveren. Plakjes ham om asperges wikkelen, met olijfolie bestrijken en bestrooien met (versgemalen) peper.
- Asperges onder regelmatig keren ongeveer 5-6 minuten grillen. Peterselie door krieltjes schudden. Asperges met krieltjes en gehalveerde eieren serveren.
Dit recept komt uit: Koken met de Consumentenbond.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.