ingemaakte pepers

Als je een paar peperplanten hebt, kan de oogst verrassend groot zijn. Door de pepers in te maken, los je dat probleem op. Met knoflook en tijm als smaakmakers passen ze bij bijna elk gerecht.

inmaakrecept
voor ca. 5 <link https: www.puurgezond.nl kijk video-zo-steriliseer-je-potten external-link-new-window>gesteriliseerde potten

Ingrediënten

200 g pepers, liefst verschillende soorten
300 ml appelciderazijn
300 ml water
2 tl zout
1 teen knoflook
200 ml olijfolie
2 takjes tijm


Bereiden

  • Snijd de pepers in dunne ringen.
  • Breng de appelciderazijn aan de kook met het water en het zout. Voeg de pepers en de knoflook toe aan het kokende vocht en neem de pan van het vuur.
  • Laat 1 minuut staan en schep de pepers er voorzichtig uit. Laat ze even uitdampen en meng ze terwijl ze nog warm zijn met de olijfolie en tijm.
  • Schep de pepers in goed afsluitbare, brandschone potten en schenk de olie erover, zodat alle pepers zijn bedekt. Zet de potten koel en donker weg. Laat drie weken staan, zodat de marinade zijn werk kan doen. De pepers blijven minstens zes maanden goed.

 Dit recept komt uit het boek: Olie, azijn, zout & zuur van Johan Björkman

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten