recept
algemeen
Winkelmand
Inloggen
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Recepten
Salade van gegrilde groenten met feta
Lekker lunchen met groenten, daar houden wij van bij PuurGezond. Want zo kom je met gemak aan 400 gram groenten per dag.
Recept: Zoete aardappelmuffins
Muffins bij het ontbijt? Ja! Zeker als je ze maakt zoals in dit recept met noten en groenten.
Hoe maak je appeltjes uit de oven?
Wat te veel appels gekocht? Geen punt, maak er een winters nagerecht van zoals deze heerlijke warme appeltjes uit de oven. Kinderen vinden het…
Gevulde aubergines met tomaat en ui
Als er een groente zich goed leent voor vullen, is dat de aubergine. Geniet van dit heerlijke mediterrane gerecht boordevol groenten.
Hoe maak je auberginedip?
In Libanon en Egypte eet men als voorgerecht vaak baba ghanoush, een soort dikke dipsaus (ook wel salade genoemd) van aubergine. Gemakkelijk te maken…
Hoe maak je instant bouillon?
Bouillonblokjes zijn niet alleen zout, er zitten vaak ook smaakversterkers, kleurstoffen en andere hulpstoffen in verwerkt. Maak zelf eens…
Minestrone met Italiaanse worst
Minestrone is een heerlijk vullende en voedzame soep waar je veel groenten in kwijt kunt. Probeer ook eens deze wat pittige variant met Italiaanse…
Salade met mandarijn en brie
4 personen
Linzenpaté
Deze linzenpaté smaakt heel lekker bij een frisse salade maar ook bij gekookte of geroosterde groenten
Spinaziesalade met gegrilde halloumi
Verse spinazie is nu volop verkrijgbaar. Heerlijk als salade met gegrilde halloumi. Lunchgerecht 2 personen 20 minuten
Rode bietensalade met spinazie en geitenkaas
Rode biet en geitenkaas: heerlijke combi!
Hoe maak je caponata?
Dit is een van de lievelingsgerechten van Mary van onze redactie. Maar het blijkt dat veel mensen dit zoetzure groentegerecht boordevol aubergine…
Notenkrokant
Begin de dag goed met noten en zaden! Deze producten passen perfect in een PuurGezonde voeding. Koolhydraatarm en boordevol goede vetten en…
Hoe maak je soezen?
Soezen doen het altijd goed op feestjes. Kant-en-klaar uit de vriezer is gemakkelijk en snel, maar lang niet zo leuk en voordelig als zelf soezen…
Balletjes gepaneerd met hazelnotencrunch
bijgerecht of hapje
Hoe maak je focaccia (zonder kneden)?
Focaccia is fantastisch. Vooral als hij fijn elastisch van binnen is (niet kruimelig), met een knapperige goudbruine korst, lekker vettig van de…
Hoe maak je gedroogde tomaten?
Wist je dat je die heerlijke maar prijzige semigedroogde tomaten ook heel goed zelf kunt maken? Handig voor als je op de markt een grote zak tomaten…
Rabarber gemarineerd in oranjebloemsem
nagerecht 4 personenbereidingstijd: 15 minutenmarineertijd: 2 uur
Hoe maak je vanillesuiker?
Het geeft cake, desserts, fruitsalade, slagroom en ijs een heerlijk aroma: vanillesuiker. Maar zo’n kant- en klaar zakje bevat geen echte vanille,…
Andijviesoep met makreel
Andijvie is wellicht niet de eerste groente waar je aan denkt als je soep wilt maken. Maar we laten je graag zien (en proeven) dat andijviesoep…
Andijvietaart van (koolhydraatarme) aardappelpuree en tomaat
Wist je dat je andijvie ook heel goed op een andere manier kunt verwerken dan in stamppot? Koop het liefst een hele krop en snij deze zelf in reepjes.…
Salade met Hollandse blauwaderkaas en peer
Snel en simpel
Hoe maak je notenburgers?
Plantaardige vleesvervangers zijn volop te koop in de supermarkt. Maar ze hebben toch altijd iets geknutselds. Maak de lekkerste plantaardige burgers…
Bloemkool met citroen en knoflook uit de oven
Heb je bloemkool al eens in de oven bereid? Deze combi met knoflook en citroen verraste ons zeer aangenaam.
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
»
back-to-top