Rabarber gemarineerd in oranjebloemsem
Ingrediënten
300 gram rabarber
1 vanillestokje
3 eetlepels suiker (riet/palm/kokosbloesem)
1 eetlepel oranjebloesemwater
1 eetlepel sinaasappelrasp
Bereiden
- Was de rabarber en snijd het zeer kleine blokjes.
- Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Schep de rabarber om met het vanillemerg, de suiker, oranjebloesemwater en de sinaasappelrasp en marineer het minimaal 2 uur, langer mag ook.
- Je kunt het "as it is" eten of met een zelfgemaakte custardpudding, aardbei- of sinaasappelsalade erbij.
Recept van Fiona Ivanov en foto van Andrei Tchernikov. Meer info: de Flextariër.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.