Gevulde aubergines met tomaat en ui
hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 40 minuten
Ingrediënten
4 aubergines
3 grote uien
3 teentjes knoflook
7 eetlepels olijfolie
400 gram tomaatblokjes (eventueel uit blik)
150 gram feta in blokjes
2 eetlepels citroensap
Bereiden
- Was de aubergines, halveer in de lengte en hol uit (met een mesje). Snijd het vruchtvlees dat je eruit haalt in blokjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit daarin de ui, knoflook en blokjes aubergine. Voeg de tomaatblokjes en peper toe.
- Vermeng het tomaat-uimengsel met de blokjes feta. Vul de helften met de groentekaasvulling.
- Leg de auberginehelften in een vuurvaste schaal. Giet er de resterende olie over. Vermeng 1 ½ dl water met citroensap en giet dit over de aubergines.
- Laat de aubergines midden in de oven in circa 40 minuten gaar worden.
Meer zomerse mediterrane gerechten vind je in ons PuurGezond slanke mediterrane maandmenu. Suggestie voor 4 weken lang mediterraan eten bij ontbijt, lunch en diner. Zo eet jij gemakkelijk PuurGezond. Schaf het aan in onze webwinkel.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.