recept
algemeen
Winkelmand
Inloggen
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Recepten
Chinese fondue
hoofdgerecht4 personenbereidingstijd: 30 minuten
Hoe maak je groene smoothie met druiven?
Druiven! Lekker om zo te eten, maar druiven doen het ook heel goed in een smoothie.
Tortilla met bonenpuree en gemarineerde wittekool
Probeer deze bijzondere tortilla met een vulling van peulvruchten en kool.
Boerenbrood met vijgen uit de oven
lunchgerecht1 persoonbereidingstijd: 10 minuten
Crostini met parmaham, munt en vijgen
hapje voor elke hoeveelheid bereidingstijd: 5-10 minuten
Ontbijtbruschetta met vijgen en rauwe ham
Ongewoon maar heerlijk ontbijt
Zweedse haring met dille
hapjebereidingstijd: 10 minutenwachttijd: 1 dag
Hoe maak je pan tostado con tomate?
Een homemade tomatenrecept, omdat we het niet kunnen laten. Deze keer uit Spanje. Dit voorafje of hapje is heel geschikt voor restjes brood.
Risotto met mosselen en groene groenten
hoofdgerecht4 personenbereidingstijd: 40 minuten
Gemarineerde biefstukspiesen aan rozemarijn
Zin om de barbecue aan te steken? Vergeet worsten en hamburgers en maak deze zelf gemarineerde biefstukspiesen die een heerlijke smaak krijgen door ze…
Pistache-salsa
Pimp je gegrilde groenten of je dikke snee vers volkorenbrood met kaas met deze pistache-salsa. De salsa is super makkelijk te maken. Je hebt zelfs…
Hoe maak je een PuurGezond Happy Meal?
Vakantie! Misschien willen je kinderen naar zo’n bekende hamburgerketen, maar je kunt ze ook voorstellen om samen een “happy meal” te maken.
Uientaart van yoghurtdeeg met pruimen-portsaus
Echt comfortfood noemen we dit! Ook handig om eerder voor te bereiden.
Pickle voor Dummies; De pickles van de luie kok
Dit is een van de snelste pickles uit het boek Tsukémono van Peter van Berckel, maar je kunt gerust langer picklen. Bereidingstijd: 20 minutenWachtt…
Rode ui-salade
Een heerlijk recept met maar 2 ingrediënten voor echte ui-liefhebbers.
Hoe maak je pruimenchutney?
Het is weer pruimentijd! Verrukkelijk die zoete zachte vruchten. Gewoon zo uit de hand eten of er een lekkere pruimentaart van bakken. Als je veel…
Hoe maak je mangolassi?
Als er iets echt hoort bij de Indiase keuken dan is het wel mangolassi. De mango’s in Nederland smaken dan wel niet zoals in India zelf, maar ook hier…
Hoe maak je appelmoes?
Appels zijn er nu volop. Zo lekker. Niet alleen uit de hand, maar ook voor bijvoorbeeld appelmoes. Moeilijk is het niet. En zo’n zelfgemaakte…
Hoe maak je geroosterde maiskolven?
Als we nu toch de barbecue aansteken, dan is het leuk ook eens wat anders te serveren dan alleen vlees. Bij mij ontbreken, zeker in deze maanden, de…
Hoe maak je een spread van paddenstoelen?
De herfst is het seizoen bij uitstek om paddenstoelen te eten. Wist je dat je er een lekkere spread voor op brood van kunt maken? Dat betekent…
Hoe maak je popcorn?
Die eeuwige zak chips! Neem popcorn als knabbelsnack. En maak het lekker zelf. Net gepoft smaakt popcorn namelijk het beste.
Hoe maak je rabarbercompote?
Je weet gewoon dat het echt lente is als er weer rabarber te koop is. Van deze lange stengels met bleekrode en groene kleur maak je een heerlijk…
Hoe maak je rozemarijnazijn?
Heerlijk die geur van rozemarijn in de tuin. Is de plant in je tuin of op je balkon al flink groot? Maak dan eens rozemarijnazijn.
Pissaladière van Turks brood met rode ui
Wil je een makkelijk recept dat fantastisch smaakt en er heel lekker uitziet? Geef uien de hoofdrol in deze pissaladiere.
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
»
back-to-top