Homemade tzatziki met rauwkost
58x favoriet

Tzatziki, de overheerlijke knoflooksaus uit Griekenland, is de perfecte dip bij tussendoortjes als rauwkost. En je maakt deze dip heel makkelijk zelf.

Ingrediënten

  • 1/2 komkommer
  • 200 ml Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tot 3 knoflooktenen
  • 1/2 eetlepel wijnazijn
  • zout en peper

1 portie
Bijgerecht

  • bereidingstijd: 20 minuten

Zo maak je het

Tzatziki smaakt misschien nog wel lekkerder dan een gewone knoflooksaus, omdat het fris en pittig tegelijk is. Tzatziki maken zoals de Grieken kun je ook makkelijk zelf. En het brengt je weer even lekker terug in vakantiesfeer.

  • Was, schil en rasp de komkommer heel fijn. Leg de komkommerrasp in een vergiet en strooi er zout en peper over. Laat de komkommer een kwartiertje uitlekken.
  • Roer ondertussen de yoghurt los met de olijfolie en witte wijnazijn. Knijp de teentjes knoflook er boven uit (gebruik meer als je van veel knoflook houdt).
  • Druk de komkommerrasp goed uit en roer de komkommer door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.

Tip

Tzatziki smaakt niet alleen heerlijk bij Griekse kofta (kruidige gehaktrolletjes) maar ook bij vis- of andere vleesgerechten. Ook heerlijk bij gebakken aardappeltjes, gepofte aardappels of stokbrood.

Dit is wel een erg gemakkelijke manier om meer groenten te eten. Ongemerkt krijg je zo met de saus groenten binnen. En veel groenten eten is een van de pijlers van het PuurGezond eetplan. Meer weten over PuurGezond eten? Lees bijvoorbeeld ons boek "Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webwinkel.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten