Marokkaanse groenteschotel met ei
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
3 stengels bleekselderij
1 winterwortel
2 paprika’s (rood en geel)
1 ui
4 tomaten
4 eetlepels olijfolie
20 gram verse peterselie, fijngeknipt
20 gram verse koriander, fijngeknipt
mespuntje komijnpoeder
mespunt gemalen koriander
4 eieren
eventueel wat geitenkaas of feta
Bereiden
- Bleekselderij, wortel, paprika’s en ui schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden.
- In een grote koekenpannen (of één grote tahine) olie verhitten, groenten erdoor scheppen en afgedekt ongeveer 15 minuten zachtjes bakken tot de groente zacht is.
- Bijna alle kruiden, komijn, koriander en peper naar smaak erover verdelen en erdoor mengen. Groenten glad strijken en de eieren erboven breken. Pannen afdekken en eieren laten garen tot de eiwitten gestold zijn.
- Bestrooien met de rest van de verse kruiden en eventueel wat verkruimelde geitenkaas of feta.
Serveer met lekker volkorenbrood of een platbrood.
Ben je op zoek naar andere lekkere PuurGezond recepten met ei? Wij hebben een "Ei- Special" gemaakt met 15 gezonde recepten en een heleboel wetenswaardigheden over eieren en over hoe gezond ze zijn.
Te koop voor €3,- in onze webshop.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.