Carrot-cake granola
ontbijtgerecht
10-12 porties
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 15 minuten
Ingrediënten
125 gram pecannoten
150 gram havervlokken
2 eetlepels chiazaad
2 eetlepels lijnzaad
1 grote winterwortel
2 eetlepels kokosolie
2 theelepels kaneel
1 eetlepel honing (of agavesiroop)
4 dadels (liefst medjoul)
2 eetlepels gedroogde cranberry’s
4 eetlepels kokosvlokken
bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de noten grof. Meng de noten met de havervlokken en zaden.
- Boen de wortel goed schoon en rasp de wortel in fijne reepjes of snij deze in piepkleine blokjes en schep dit door de zaden/vlokken.
- Smelt de kokosolie. Roer de kaneel en honing erdoor en schep dit door de zaden/vlokken. Verdeel alles over een bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed.
- Zet het geheel 15 -18 minuten in de oven tot de granola krokant is.
- Laat afkoelen en snij ondertussen de dadels in stukjes. Meng de dadels met de cranberry’s en kokosvlokken door de granola. Bewaar in een goed afgesloten bakje.
Heerlijk met yoghurt of kwark en stukjes sinaasappel of mandarijn.
Wil je meer lekkere ontbijtrecepten met granola? Schaf onze granola & havermout ontbijtspecial aan met 15 lekkere en gevarieerde ontbijtrecepten. Je koopt deze lekkere ontbijtspecial voor €2,50 in onze webshop.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.