Hoe maak je soepballetjes?
Ingrediënten
- 200 gram (biologisch) rundergehakt of half-om-half gehakt
- Een paar eetlepels paneermeel
- Wat bladpeterselie, fijngesneden
- Zout, peper
Voor 4 kommen soep
Hollands Frans Mediterraan
- Voorbereiding 15 minuten
- 10 minuten meekoken
Zo maak je het
Neem 200 gram (biologisch) rundergehakt of half-om-half gehakt. Voeg een paar eetlepels paneermeel, zout, peper en wat fijngesneden bladpeterselie toe. Draai er met vochtige handen kleine balletjes van en kook ze de laatste 10 minuten mee in de soep.
Dit is een basisrecept, maar daarop kun je natuurlijk volop variëren. Wat Parmezaanse kaas of pesto door de balletjes voor in de tomatensoep bijvoorbeeld. Of een tikje sambal of gemalen chilipepertjes voor een pittige variant daarvan. Of verse knoflook. Of worcestersaus. Of… varieer!
Tips
- Je kunt ook meteen het dubbele recept maken, de balletjes in bouillon koken, af laten koelen en de helft invriezen.
- Gebruik ook eens lamsgehakt of kippengehakt.
Zoek je nog soep-inspiratie? In deze special vind je 16 recepten van de lekkerste en gezonde soepen. Voor € 2,50 kun je de special downloaden in de webwinkel
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.