Bitterzoete tabouleh met radicchio & granaatappel
4 personen
voorbereiding: 25 minuten
bereiding: 10 minuten
Ingrediënten
100 g boekweit
1 (korte) komkommer, in kleine blokjes (neem bijvoorbeeld een Libanese- of oerkomkommer)
2 vleestomaten in kleine blokjes (Coeur de Boeuf is het lekkerst)
1/2 kropje raddichio, fijngeschaafd
pitten van 1 granaatappel
fijngeraspte schil en sap van 1-2 biologische citroenen
2 handenvol grofgehakte of gescheurde gemengde kruiden, zoals peterselie, munt en dille
80 ml olijfolie
2-3 snufjes sumak (Turkse supermarkt)
1 eetlepel granaatappelsiroop (Turkse supermarkt)
Bereiden
- Doe de boekweit in een grote pan met gezouten kokend water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de boekweit 6 tot 8 minuten zachtjes koken. De boekweit moet beetgaar zijn en dus nog iets stevige korrels hebben. Giet af en laat afkoelen.
- Doe de boekweit, komkommer, tomaten, raddichio en granaatappelpitten in een grote kom.
- Voeg de geraspte citroenschil en het citroensap, driekwart van de kruiden en naar smaak zout en peper toe. Meng alles voorzichtig.
- Schenk de olijfolie erover. Strooi de sumak en de rest van de kruiden erover en besprenkel het gerecht met de granaatappelsiroop.
Dit recept is met toestemming overgenomen uit Cornersmith, Seizoensrecepten uit het eetcafé en inmakerij, Alex Elliott-Howery en James Grant, GoodCook, ISBN 9789461431455
Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,-
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.