Broccoli-spinaziesoep met avocado
voorgerecht 4 personen
bereiden: 25 minuten
ingrediënten
1 eetl. olijfolie, plus extra
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 snuf chilivlokken
1 1/2 liter groentebouillon
1 grote stronk broccoli, in blokjes, ook de steel
300 gram spinazie, gewassen
2 avocado’s, in blokjes
½ bakje tuinkers
zeezout en versgemalen zwarte peper
bereiden:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op halfhoog vuur. Bak de ui, knoflook en chilivlokken al omscheppend tot de ui zacht is en alles lekker geurt.
- Schenk de groentebouillon erbij en breng langzaam aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook hem ongeveer 15 minuten, tot hij zacht is. Schep de spinazie door de broccoli en kook 2 minuten mee.
- Voeg 1 avocado in blokjes toe. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender niet helemaal glad, er mogen nog stukjes in zitten. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in vier grote kommen. Garneer de soep met de rest van de avocado en een plukje tuinkers en besprenkel hem met olijfolie.
Dit recept mochten we overnemen uit het boek Home Made Basics van Yvette van Boven.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.