Carrotcake havermoutpap
Zo’n ontbijt is een prima start van de dag en houdt je buik lekker lang zoet.
Ontbijtgerecht
1 persoon
Bereidingstijd 10 minuten
Ingrediënten
200 ml melk (koemelk of havermelk)
5 eetlepels havermout
1 wortel (middelgroot)
een flinke snuf kaneel of koek- en speculaaskruiden
halve appel
1 el rozijnen of gedroogde cranberry’s
1 el gehakte walnoten
1 theelepel geraspte kokos
Bereiden
- Verwarm de melk met de havermout in een steelpannetje op een middelhoog vuur. Roer regelmatig.
- Rasp de wortel en voeg dit bij de havermout.
- Breng de havermoutpap aan de kook en laat het een paar minuten koken. Roer er de kaneel of koek- en speculaaskruiden door.
- Doe de warme pap in een kom.
- Snij ondertussen de appel in stukjes. Garneer de havermout met de appel, de rozijnen, gehakte walnoten en wat geraspte kokos.
Tip
- De meeste havermout die te koop is, is snelkokende havermout. Je bordje pap is in een paar minuten klaar. Niet voorgekookte havermout moet je een half uur laten koken.
- De redactie van PuurGezond houdt van havermout. Niet alleen omdat het gezond is, ook omdat je er echt van alles mee kunt. Niet gek dus dat we een granola en havermout special maakten om jou te inspireren. Voor slechts € 2,50 schaf je de download aan in de webwinkel
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.