Drie-in-de-pan van zalm
Ingrediƫnten
100 g zelfrijzend bakmeel
100 ml halfvolle melk
1 ei
zout, peper
150 g gerookte zalmsnippers
400 g tomaten
2 sjalotten
3 eetlepels olijfolie
1 handje verse gemengde groene kruiden (bieslook, peterselie, selderij, basilicum)
400 g broccoli
Bereiding
- Zelfrijzend bakmeel met melk, ei en peper tot beslag mengen. Zalmsnippers erdoor scheppen.
- Tomaten wassen en in blokjes snijden. Sjalotten pellen en snipperen.
- In pan 1 eetlepel olie verhitten en sjalot 1 minuut bakken. Tomaten toevoegen en meebakken. Kruiden fijnknippen en door tomaten roeren. Tomatenmengsel zachtjes 10 minuten laten koken zonder deksel.
- Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. Steel schillen en in stukjes snijden. Broccoli in 6 minuten beetgaar koken.
- Intussen in koekenpan rest van olie verhitten. Van beslag in totaal 6 koekjes bakken. Tomatensaus eventueel met zout en peper op smaak brengen.
- Zalmkoekjes serveren met kruidige tomatensaus en broccoli.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.