Gegrild lamsvlees aan spies (Sis Kebab)
hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten
wachttijd: 6 uur
Ingrediënten
300 gram lamsvlees (van de bout)
1 ui
1 teentje knoflook
15 gram verse tijm
2 eetlepels olijfolie
sap van ½ citroen
8 kerstomaatjes
1 gele paprika
1 groene paprika
8 lange spiesen of satéprikkers (1 uur in water geweekt)
Bereiden
- Snij het lamsvlees in flinke dobbelstenen. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de tijm fijn. Maak een marinade van olijfolie, ui, knoflook, tijm, citroensap, peper en eventueel wat zout.
- Marineer hierin het vlees gedurende 6 uur in de koelkast.
- Steek de barbecue aan of verhit de grill. Was de kerstomaatjes en maak de paprika’s schoon. Snij de paprika’s in grove stukken. Maak 8 spiesen met om en om stukjes vlees en groente. Grill de spiesen gedurende 20 minuten.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.