Havermout dadelcake
38x favoriet

Van de combinatie havermout en dadels bak je een heerlijk cake zonder verder toegevoegd suiker.

Ingrediënten

  • 200 gram dadels (liefst medjoul)
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 50 gram walnoten of amandelen
  • 100 gram havermout
  • 100 gram bloem
  • 1 eetlepel baking soda
  • 1 eetlepel koekkruiden of kaneel
  • 100 gram boter (kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel geraspte verse gember

Voor 1 cake

  • Bereidingstijd 20 minuten
  • 40 minuten oventijd
  • Totaal 60 minuten

Zo maak je het

Bereiden

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Snij de dadels in stukjes en week de dadels 10 minuten in kokend water. Hak de noten fijn.
  • Meng de noten met de bloem, havermout, baking soa en koekkruiden.
  • Klop ondertussen de boter romig met een mixer. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Laat de dadels uitlekken en pureer deze samen met de yoghurt met behulp van een staafmixer of een keukenmachine
  • Mix de dadelpasta door de boter met eieren. Schep  de droge ingrediënten erdoor en voeg de geraspte gember toe. Schep goed om.
  • Leg een stuk bakpapier in een cakeblik en doe het cakebeslag in de vorm. Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar.

Nog meer havermoutrecepten kun je vinden in onze "Havemout en granola special". Deze is voor € 2,50 te koop in onze winkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten