Havermout muffins
12 stuks
bereidingstijd 20 minuten
oventijd 15 minuten
Ingrediënten
125 g havermout
4 gedroogde vijgen, in kleine stukjes gesneden
3 eieren
175 g amandelmeel
snuf zout
1,5 theelepel bakpoeder
1,5 theelepel kaneelpoeder
100 g yoghurt
150 g bosbessen (eventueel uit de diepvries)
Extra nodig; keukenmachine, muffinvorm met 12 holtes en papieren cakevormpjes
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Maal de havermout in de keukenmachine in 2 minuten fijn. Voeg de vijgen toe en maal even mee.
- Voeg eieren, amandelmeel, zout, bakpoeder, kaneelpoeder en yoghurt toe. Meng kort tot een mooi samenhangend beslag.
- Verdeel het beslag over de bakvorm en verdeel de bosbessen erover heen. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de muffins goed afkoelen. Bewaar ze in een afgesloten bakje.
Meer van dit soort lekkere ontbijtideetjes vind je in onze Granola en havermout special die je voor €2,50 kunt downloaden in onze webshop. Met in totaal 15 gezonde ontbijtrecepten.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.