Hoe maak je boboti?
Fruit 2 uien en 1 teentje knoflook in een beetje boter in en braadpan en bak hierbij 600 g gehakt rul. Week 2 sneetjes brood in wat melk, knijp het brood uit en snij het fijn. Meng het brood, 4 tomaten in blokjes, 2 appels in blokjes 1 ei, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel bruine suiker, beetje zout, versgemalen peper, 1 theelepel kurkuma, 2 eetlepel citroensap en 75 g rozijnen door het gehakt.
Laat het mengsel ongeveer 15 minuten garen in de pan op een laag vuur. Verwarm de oven voor op 180°C. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal.
Klop 1 ei los met 125 ml room. Schenk dit mengsel over de schotel en leg er 4 laurierblaadjes in. Zet de schaal ongeveer 15-20 minuten in de oven tot het ei gestold is. Lekker met rijst of brood en een frisse salade.
Tips
<dd">
- Je kunt verschillende soorten gehakt gebruiken. Lekker met rundergehakt of half-om-half gehakt. Maar probeer het ook eens met lamsgehakt of kippengehakt.
- Wil je meer groente? Voeg 1 of 2 in blokjes gesneden paprika’s toe.
- Wil je geen suiker gebruiken, doe dan een banaan in stukjes erdoor.
</dd">
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.