Hoe maak je croutons?
Snij 2 sneetjes oud brood in blokjes. Pers 1 teentje knoflook boven 2 eetlepels olijfolie. Schep de broodblokjes erdoor.
Verhit een pan met een antiaanbaklaag en bak hierin de broodblokjes in ca. 5 minuten bruin en knapperig. Lekker als garnering over de sla, de gekookte spinazie of een kom soep.
<dl"><dt">Tips</dt"></dl">
- Je kunt allerlei soorten brood gebruiken: volkoren, bruin en wit.
- Meng ook wat fijngeknipte verse kruiden (basilicum, peterselie, bieslook) of gedroogde kruiden door de olie.
- Bak een eetlepel zonnebloempitten, pompoenpitten of pijnboompitten mee. Heerlijk over de sla.
- Voor pittige croutons: meng een mespunt chilipeper door de olie.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.