Hoe maak je currypasta?
Voor een ‘pot’ currypasta pel je 2 grote uien, een stuk gember van ca. 4 cm en 8 teentjes knoflook. Snij alles fijn. Haal de zaadjes uit 4 rode pepers en hak het vruchtvlees fijn.
Doe al deze ingrediënten samen met 25 gram verse koriander, de geraspte schil van 2 onbespoten limoenen, 125 ml olie (van neutrale smaak, zoals zonnebloemolie, raapzaadolie of druivenpitolie) 1 theelepel trassi (garnalenpasta), ½ theelepel korianderzaad, 1 theelepel kurkuma, 1,5 theelepel komijnpoeder en een snufje zout in een keukenmachine en pureer alles tot een pasta.
Bewaar de currypasta in de koelkast (ca. 2 weken). Gebruik enkele eetlepels voor het maken van een curry, bijvoorbeeld met kip, paprika en paksoi.
Ons boek “Puurgezond! Slank in 8 stappen” laat zien dat je soepel kunt omschakelen naar een natuurlijk eetpatroon dat puur gezond is. In het 8-wekenplan verander je stap voor stap je eetgewoonten. Binnen 8 weken eet je gezonder, lekkerder en puurder. Terwijl het je nauwelijks meer tijd kost. Je winst: minder gewicht, meer energie en meer plezier in eten. Koop het voor € 21,00 in onze webwinkel.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.