Hoe maak je deeg voor (hartige) taart?
Meng met een keukenmachine 250 gram bloem met een mespunt zout. Snij 150 gram koude boter in blokjes. Doe de boterblokjes bij de bloem en meng kort met de keukenmachine tot het deeg op broodkruim lijkt. Voeg vervolgens 2 - 3 eetlepels ijskoud water toe en laat de keukenmachine een paar slagen draaien totdat een bal ontstaat.
Verpak de deegbal in folie en laat deze in de koelkast in minimaal 30 minuten door en door koud worden. Rol het deeg uit tot een grote lap, vouw de lap een paar keer dubbel tot je weer een klein pakketje deeg hebt. Rol de lap opnieuw uit en gebruik het voor de bodem van een hartige taart, of maak er een deksel van op uiensoep of een stoofschotel.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.