Hoe maak je een boerenomelet?
Zo'n pakje mix voor boerenomelet uit de supemarkt daar moet je zelf nog de eieren en groenten aan toevoegen. Laat je niet voor de gek houden. Een omelet is zo eenvoudig, ja zelfs een boerenomelet. Je kunt hiervoor ook allerlei restjes groenten gebruiken.
Ingrediënten
- 4 eieren
- Scheutje melk of water
- Restjes uit de groentelade (een dunne prei, wat champignons, een stuk paprika)
- Verse groene kruiden fijngeknipt (zoals bieslook en peterselie)
- Klontje boter of een beetje olie
2 personen
lunchgerecht
- voorbereidingstijd: 15 minuten
- Bereidingstijd: 8 minuten
Zo maak je het
Klop met een vork 4 eieren los met een scheutje melk of water.
Haal wat restjes uit de groentelade (bijvoorbeeld een dunne prei, wat champignons, een stuk paprika) en snij deze fijn. Hak wat verse groene kruiden fijn, zoals bieslook en peterselie.
Verhit een klontje boter of een beetje olie in een koekenpan. Fruit de groenten 3 minuten.
Roer de kruiden samen met peper en een beetje zout door het eimengsel. Schenk dan het eimengsel in de pan. Bak de omelet met het deksel op de pan in ongeveer 8 minuten gaar.
Lekker met volkorenbrood of een salade.
- Een omelet is ook lekker met wat geraspte kaas, hamsnippers of zalmsnippers.
- Klop de eieren los met 125 gram kwark, voor een extra stevige omelet. Perfecte lunch!
Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond"
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.