Hoe maak je geroerbakte moestuingroenten?
Neem per persoon 250-300 gram verschillende moestuingroenten, maak deze schoon en snij eventueel in stukken. Durf te experimenteren! Schuw geen onbekende combinaties (laatst had ik tuinbonen, wortel en courgette: heerlijk). De groenten die iets meer gaartijd nodig hebben, zoals tuinbonen, wortel en sperzieboontjes, kook je even kort voor.
Verwarm dan 1 eetlepel olijfolie in een wok, voeg de groenten er een voor een bij en roerbak totdat ze bijna gaar zijn. Voeg per persoon 100 g halloumi in blokjes toe en roerbak mee. Voeg peper, zout en bijvoorbeeld wat tijm toe. Serveer de groenten met volkoren pasta of couscous of bak met de groenten wat krielaardappeltjes mee. In plaats van halloumi kun je natuurlijk ook iets van vlees of kip nemen.
Tip
- Voeg voor iets meer pit eens een geperst teentje knoflook toe of voor een Chinese variant een beetje sambal en/of ketjap.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.