Kersenclafoutis
Cherry clafoutis. Homemade cherry pie on rustic background.
23x favoriet

Het is weer kersentijd! Heb je er al eens een kersenclafoutis van gemaakt? Snel klaar en heerlijk als dessert.

Verwarm de oven voor op 200°C. Dep 500 gram kersen goed droog en ontpit ze eventueel (als je de pitten laat zitten blijven de kersen steviger tijdens het bakken, maar meld het wel even voor je gaat eten dat er nog pitten inzitten). Verdeel de kersen over de bodem van een ingevette lage taartvorm. Doe 75 gram bloem en 50 gram suiker in een kom. Breek er 3 eieren boven en schenk er 250 ml melk  bij. Klop het geheel met de mixer tot een luchtig beslag (het lijkt op pannenkoekenbeslag). Schenk het beslag voorzichtig over de kersen en bak de clafoutis in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een prikker of de clafoutis gaar is. De prikker moet dan schoon uit het deeg komen. Laat de claufoutis een paar minuten afkoelen en strooi er eventueel een beetje poedersuiker over. Je kunt dit dessert warm en ook afgekoeld serveren. Lekker met een bolletje ijs of wat crème fraîche.  

Ja dit recept bevat suiker. En toch staat het hier op PuurGezond. Bij PuurGezond is namelijk niets verboden, bij gezond eten gaat het om het totaalplaatje en niet om een enkel gerecht. Wil je leren ook op een PuurGezond manier te eten? Neem dan deel aan ons PuurGezond Plan. In 10 weken tijd leer je overstappen naar een gezond eetpatroon. Je ontvangt ons Boek PuurGezond slank in 8 stappen en 10 weken lang een mail met tips, recepten en wetenswaadigheden. Het resultaat: na 10 weken eet je gezonder, zit je lekkerder in je vel en je gewicht vaart er ook wel bij. Meer weten over dit PuurGezond Plan? Klik hier.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten