Hoe maak je limonadesiroop met weinig suiker?
Boen 6 sinaasappels schoon en rasp de sinaasappelschil voorzichtig. Neem zo min mogelijk wit mee, daarvan wordt de drank bitter. Pers de sinaasappels en 2 citroenen uit. Breng het sap samen met het sinaasappelrasp aan de kook in een sauspan. Voeg 1 eetlepel suiker toe en laat zachtjes doorkoken tot de smaak van de schillen goed is opgenomen en de suiker is opgelost.
Zeef het sap door een fijne zeef. Doe het sap in een afsluitbare fles (ongeveer ½ liter), laat afkoelen en bewaar het in de koelkast. Koel bewaard kun je dit een paar weken bewaren.
Doe 40 ml van het koude sap in een glas en vul af met 160 ml water (al dan niet met bubbels).
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.