Hoe maak je nasikruiden?
Ingrediënten
- 2 theelepels gemalen komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels gemalen koriander
- 2 theelepels laos
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 eetlepel kokosolie
- Zout of sojasaus naar smaak
Bij 400 gram rijst
- 15 minuten
- 1 minuut bakken
Zo maak je het
Voor een flinke pan nasi (op basis van ca 400 gram rijst) meng je 2 theelepels gemalen komijnpoeder, 1 theelepel kurkuma, 2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels gemalen koriander en 2 theelepels laos.
Pel 1 ui en 2 teentjes knoflook en maak 1 rode peper schoon. Wil je pittige nasi, laat dan de zaadlijsten in de peper zitten, anders verwijder je ze. Maak in een kruidenmolen, in een vijzel of met behulp van een staafmixer de ui, knoflook en peper heel fijn.
Verhit in een wok 1 eetlepel kokosolie en bak hierin het uienmengsel zachtjes gedurende 1 minuut. Roer het specerijenmengsel erdoor. Dit geheel is de basis voor de nasi. Als je het vlees en/of groenten hebt gebakken kun je deze nasikruiden toevoegen. Daarna bak je de gekookte rijst mee. Je zult merken dat de nasi nu veel minder zout is. Zout kun je naar eigen smaak toevoegen of gebruik wat sojasaus.
Tips
- Het mengsel zonder de ui, knoflook en peper kun je natuurlijk in grotere hoeveelheden maken en apart in afgesloten potje bewaren.
- Dit is ook een prima basis voor bami
Eten zonder gebruik te maken van kant-en-klare kruidenmixen, pakjes en zakjes is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over hoe je op een gemakkelijk manier je voeding PuurGezond maakt? Lees ons basisboek "Eet Meer, Lekker in je vel met PuurGezond"
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.