Hoe maak je piri piri?
Voor 4 personen hak je 1 rode ui en 3 teentjes knoflook fijn. Snij 2 (of 3) rode pepers in ringetjes. Snij 3 cm gember in stukjes. Hak alles samen fijn in een kruiden-hakmolen of keukenmachine. Voeg rasp en sap van 1 limoen, 3 eetlepels olijfolie, 2 theelepels gerookte paprikapoeder en 2 theelepels gedroogde oregano toe en meng het goed door elkaar tot een pasta ontstaat.
Smeer dan de buitenkant van 8 kipdrumsticks of 4 kippenpoten in met de pasta en leg ze in een ovenschaal. Laat dit minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Verwarm de oven op 180 °C. Zet de kip in het midden van de oven en laat de kip in 45 minuten gaar worden. Snij ondertussen 4 lange puntpaprika’s in grove stukken. Leg de paprika de laatste 20 minuten bij de kip.
Serveer met aardappels uit de oven en een salade van kropsla.
Tips
- Je kunt de piri piri ook gebruiken om bijvoorbeeld karbonades of een biefstukje mee te marineren
- Piri piri marinade is ook lekker voor vlees op de barbecue
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.