Hoe maak je puree, maar dan anders?
Boen voor 2 personen 400-450 g biologische aardappelen schoon. Zet ze op met weinig water en laat ze 20-25 minuten koken. Pel en snipper intussen 1-2 sjalotjes. Pers ½ limoen uit. Giet de aardappelen af, pel de schilletjes eraf. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon schillen en dan koken, maar bij een bijzondere aardappelras, zoals de truffelaardappel of Opperdoezer Ronde is dat niet nodig. Schilletjes zijn zo dun, dat ze gemakkelijk loslaten.
Doe de aardappelen over in een schaal. Prak ze rustig tot ze uit elkaar vallen. Meng er het sjalotje, 2 eetlepels (olijf)olie en limoensap doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.