Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?
Ingrediënten
- 300 gram aardappelen
- 400 gram knolselderij
- 1 eetlepel roomboter
- 15 minuten gaarkoken
Zo maak je het
Schil 300 gram aardappelen en snij deze in stukken. Schil 400 gram knolselderij en snij deze in blokjes. Kook de aardappel en knolselderij in één pan in 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar 100 ml van het kookvocht. Voeg 1 eetlepel roomboter en het kookvocht toe en stamp tot een puree.
Tip:
Gebruik deze puree als basis voor een stamppot. Of gebruik de puree in deze verrassende hartige taart met andijvie.
Wil je zien hoe je knolselderij schoonmaakt? Bekijk dan onze video.
Wil je soepel omschakelen naar een PuurGezond eetpatroon dat wat minder koolhydraten bevat? Onze bestseller "PuurGezond! Slank in 8 stappen" geeft je een heel praktische handleiding, plus heerlijke recepten. In onze winkel te koop voor € 21,-.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.