Hoe maak je rabarber-limonadesiroop?
Snij 2 kg rabarber in stukken en laat deze met 800 ml water 30 minuten koken. Zeef het sap door een theedoek/kaasdoek/neteldoek en verwarm het weer. Los er 700 g fijne kristalsuiker in op. Giet de siroop heet in gesteriliseerde flessen. Bewaar de flessen koel en donker.
Leng naar smaak aan met (mineraal)water. In het vroege voorjaar is het sap van de rabarber roze, later in het jaar wordt deze steeds roder.
Heb je een sapketel dan kun je ook hiermee de siroop maken, je hebt dan minder suiker nodig. Maak dan 2 liter sap van circa 4 kg rabarber. Voeg per liter sap ongeveer 50 g kristalsuiker toe en giet het warm in gesteriliseerde flessen. De siroop uit de sapketel is minder zoet, maar de rabarbersmaak is meer uitgesproken en het sap is minder troebel.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.