Hoe maak je rösti?
Ingrediënten
- 2 grote aardappelen (350 gram)
- 1 rode ui
- 1 ei
- 100 gram crème fraîche
- Olijfolie
- Eventueel een beetje bieslook
- 25 minuten
Zo maak je het
Schil 2 grote aardappelen (350 gram) en snipper 1 rode ui fijn. Rasp de aardappelen met een grove rasp en dep overtollig vocht weg. Roer 1 ei, 100 gram crème fraîche en de ui door de geraspte aardappelen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verwarm een pan met antiaanbaklaag met olijfolie. Verdeel het mengsel in de pan. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Bak de rösti in 15 minuten goudbruin. Draai de koek om en bak de andere kant nog in 7 minuten zonder deksel bruin. Garneer eventueel met een beetje bieslook.
Tip: Gebruik voor het omdraaien van de rösti een bord. Laat de koek uit de pan op het bord glijden. Plaats de pan over het bord en draai ze samen om.
Eten zonder gebruik te maken van kant-en-klare bouillonblokjes, kruidenmixen, pakjes en zakjes is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over hoe je op een gemakkelijk manier je voeding PuurGezond maakt? Lees ons basisboek 'Eet Meer, Lekker in je vel met PuurGezond'. Je bestelt het voor 21 euro in onze webshop.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.