Hoe maak je sandwichspread?
Rasp 100gram witte kool en 1 wortel (of kleine winterpeen). Snij 1 bosuitje in kleine ringetjes en 2 kleine augurken in blokjes. Doe alle groenten in een kom.
Schep bij de groenten 250 ml Griekse yoghurt en roer goed. Breng op smaak met een ½theelepel citroensap en 1 eetlepel knoflookolie. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Roer het geheel nog 1 keer goed door en doe de spread in een grote schone jampot. Je kunt de spread zo'n 4 dagen in de koelkast bewaren.
Tips
- Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met groenten. Denk bijvoorbeeld ook eens aan komkommer, paprika, tomaat (zonder de zaadjes) en zilveruitjes.
- Ook lekker om kruiden toe te voegen, zoals fijn gehakte peterselie of bieslook.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.