Hoe maak je shoarmakruiden?
Doe 1 theelepel karwijzaad, ½ theelepel pimentkorrels en ½ theelepel venkelzaadjes in een vijzel en stamp de specerijen fijn.
Voeg 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1½ theelepel pittige (gerookte) paprikapoeder, ¼ theelepel kruidnagelpoeder en ½theelepel gemalen kurkuma toe. Meng alles goed. Dit mengsel kun je afgedekt bewaren tot gebruik.
Ga je shoarma maken? Neem dan voor 4 personen 400 gram kipfilet of lamsfilet in reepjes. Meng 2 theelepels van het kruidenmengsel door 2 eetlepels olijfolie en pers er 1 teentjeknoflook boven uit. Meng de olie door het vlees en bak het vlees in de pan of grill gaar.
Serveer het vlees, samen met tzatziki, sla, blokjes tomaat en komkommer in een (volkoren) pitabroodje. Lekker met een groene salade erbij.
Tips:
- ook lekker om vlees voor de barbecue hiermee te kruiden
- bestrijk ook eens een groentespies van bijvoorbeeld courgette, ui en paprika met het kruidenmengsel
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.