Hoe maak je Tikka Masala?
Rasp 6 teentjes knoflook en 7 cm verse gemberwortel en meng dit met 3 fijngesneden rode pepers, 2 eetlepels garam masala (Indiaas mengsel van geroosterde specerijen), 2 theelepels gemalen komijn, 2 theelepels gemalen koriander en 1 eetlepel paprikapoeder.
Roer de helft van dit mengsel door 200 ml yoghurt en laat hierin 4 kipfilets in repen ongeveer 30 minuten marineren. Snij 2 uien in ringen en bak deze samen met de rest van het kruidenmengsel in 1 eetlepel olie zacht.
Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en een handje fijngemalen amandelen. Doe er 500 ml water bij en een beetje zout en breng het geheel aan de kook.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kipreepjes samen met de marinade gaar. Laat de saus ondertussen inkoken en roer er 1 bekertje crème fraîche door. Eventueel nog 1 theelepel garam masala toevoegen. Schep de gebakken kipreepjes door de saus en bestrooi met vers geknipte koriander.
Lekker met rijst of naanbrood en een frisse salade.
Tips
- Je kunt ook een paar paprika’s in blokjes meebakken met de uien voor een wat meer gevulde saus.
- Voor een vegetarische variant neem je tahoereepjes.
- Liever iets minder spicy? Gebruik 1 of 2 rode pepers.
- Wil je ook de garam masala zelf maken? Meng daarvoor door elkaar: 1 eetlepel gemalen komijn, 1,5 theelepel korianderpoeder, 1,5 theelepel gemalen kardemom, 1,5 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 0,5 theelepel gemalen kruidnagel en 0,5 theelepel geraspte nootmuskaat
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.