Hoe maak je vlierbloesemlimonade?
Ingrediënten
3 liter niet-bruisend bron- of kraanwater
ca 35 stuks vlierbloesemschermen, nagekeken op insecten (maar niet gewassen)
2 biologische citroenen, met een borstel gewassen en in dikke schijven
ca 2 el suiker naar smaak of een paar gekneusde steviablaadjes
nodig:
een grote kom, bijvoorbeeld een soepterrine of maatbeker of flessen om limonade in te laten trekken
Bereiden
- Doe alle ingrediënten in een grote kom, roer even goed door elkaar.
- Laat afgedekt en op kamertemperatuur 24 uur trekken.
- Giet dan door een zeef en doe de limonade in schone flessen of kannen die je kunt afsluiten.
- Zet in koelkast en serveer koud.
Dit recept is met toestemming overgenomen van het blog Greendelicious
fotografie/receptuur: Natascha Boudewijn, Greendelicious
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.