Hoe maak je witlofsalade
Ingrediënten
- 3 stronkjes witlof
- 1 kleine appel of peer
- 1 handje walnoten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 drupje honing
- 1 mespuntje mosterd
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- Peper
- Verse peterselie
Voor 2 personen
Zo maak je het
Witlof is heerlijk als salade. Snij voor 2 personen de harde kern aan de onderkant uit 3 stronkjes witlof. Snij de witlof in dunne reepjes. Was 1 kleine appel of peer. Snij deze in parten en verwijder het klokhuis. Snij de peer in stukjes. Rooster 1 handje walnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Klop een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 1 drupje honing, 1 mespuntje mosterd, 1 eetlepel witte wijnazijn en wat (versgemalen) peper. Schep de dressing door de witlof en de peer, bestrooi met de walnoten. Knip er wat verse peterselie boven.
Tips
- als je nog (blauwader) kaas toevoegt in blokjes het je een volledige lunchsalade
- neem ook eens roodlof
- in plaats van peer of appel kun je ook partjes sinaasappel gebruiken
Door vaker witlof op het menu te zetten, doe je dus iets goeds voor je weerstand. Wil je weten wat je nog meer kunt doen? In onze korte digitale cursus “Werken aan je weerstand” lees je hoe je je weerstand een boost kunt geven. Schaf de cursus aan in onze webshop voor slechts 9,50 euro.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.