Italiaanse tomaten-broodsalade
Ingrediënten
- 200 gram oud brood (handig om restjes op te maken)
- 6 rijpe tomaten (verschillende kleuren is leuk)
- 1 rode ui
- ½ komkommer
- 100 gram knolselderij of 2 stengels bleekselderij
- bosje verse basilicum
- 50 gram zwarte olijven
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte (balsamico)azijn
4 personen
lunchgerecht
- 15 minuten
Zo maak je het
- Snij het brood in stukjes en doe het in een kom. Besprenkel het brood met koud water. Het brood moet vochtig worden maar niet te nat.
- Maak de groenten schoon en snij in stukjes. Hak de basilicum fijn. Schep de groenten samen met basilicum door het brood.
- Snij de olijven in plakjes en schep deze ook door de salade.
- Klop een dressing van olie, azijn en peper en schep door het broodmengsel.
- Zet de salade minimaal 1 uur in de koelkast om smaken te laten intrekken en door en door koud te laten worden.
Tip:
Je kunt deze salade ook serveren met blokjes of stukjes kaas. Denk aan feta, mozzarella of een harde geitenkaas
Liever geheel plantaardig? Geroosterde hazelnoten, amandelen of pijnboompitten smaken ook goed over deze salade
Onze download “Koken op de camping” staat vol met dit soort lekkere simpele recepten. Deze PDF bevat naast handige tips ook praktische recepten voor ontbijt, lunch en de avondmaaltijd. Recepten die bijvoorbeeld weinig ingrediënten bevatten, in 1 pan te bereiden zijn of uitgaan van wat meer producten in blik die langer houdbaar zijn.
Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?
Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.