kruidenmix dukkah in een schaaltje
22x favoriet

Dukkah is een noten-specerijenmengsel dat van oorsprong uit Egypte komt. Heerlijk als dip voor brood, maar ook over salades, warme groenten en zelfs op een smoothie.

Verhit de oven voor op 180°C. Verdeel 225 g gemengde noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, allemaal lekker) samen met 1 eetlepel korianderzaad, 2 eetlepels komijnzaad, ½ eetlepel sesamzaad en 1 eetlepel venkelzaad over een bakplaat. Rooster het geheel in de oven ongeveer 10 minuten. De zaadjes moeten kleuren, net als de noten en het moet lekker gaan ruiken. Laat alles afkoelen. Doe het specerijen-notenmengsel over in een keukenmachine (je kunt ook met de hand hakken als je geen keukenmachine hebt of als jouw machine de noten niet aankan) voeg 1 theelepel grof zout en 2 theelepels gemalen zwarte peper toe en maal het tot fijne kruimels.

Tip:
Dukkah gebruik je zo:

  • doop er brood (met boter of olijfolie) in
  • strooi het over salades
  • strooi het over gekookte groenten
  • garneer er een dikke soep mee
  • verdeel het over een oosterse tomatensuas 
  • lekker over een pittige stoofschotel

 

Meer weten over PuurGezond eten? Lees ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop voor €21,- in onze webwinkel.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten